Световните лидери започват да се събират в Лондон от днес за

...
Световните лидери започват да се събират в Лондон от днес за
Коментари Харесай

Лондон се готви за световните лидери за погребението на Елизабет II

Световните водачи стартират да се събират в Лондон от днес за погребението на кралица Елизабет II. Принцовете Уилям и Хари ще заведат внуците й да се поклонят пред тленните й остатъци.

Смъртта на кралицата на 8 септември на 96 години, след рекордните 70 години на престола, провокира изблик на страсти, отбелязва Франспрес. Британците философски устояха на дългите опашки, с цел да се поклонят,  мнозина от тях трябваше да чакат на студено до 24 часа. Опашки се виеха на километри по река Темза от сряда, когато ковчегът й беше донесен в парламентарния комплекс на Обединеното кралство.

За погребението в понеделник полицията провежда най-мащабната интервенция по сигурността в страната, тъй като стотици високопоставени лица, в това число президентът на Съединени американски щати Джо Байдън, би трябвало да дойдат.

Наследникът на кралицата, крал Чарлз III, ще се срещне в събота с министър председателите на страните на Британската общественост - 14-те някогашни колонии, които той в този момент ръководи заедно Великобритания. От Австралия и Нова Зеландия до Канада те публично го прогласиха за своя нов суверен. Но републиканските придвижвания в общността набират мощ и напъните да ги задържи в кралското лоно евентуално ще бъдат определящи за управлението на Чарлз III.

В петък с посещаване в Уелс той завърши първата си обиколка като монарх на Обединеното кралство с посещаване в Уелс. Големи тълпи в Кардиф скандираха „ Боже, пази краля “, до момента в който той се ръкуваше с доброжелатели след мултирелигиозна работа в катедралата Ландаф и в замъка Кардиф. Чарлз се срещна с първия министър на Уелс Марк Дрейкфорд, върл републиканец, имаше и откъслечни освирквания по улиците, тъй като побърза да разгласи сина си Уилям за новия принц на Уелс /БГНЕС 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР